Het Sprielderpark wordt omringd door het Sprielderbos en valt tegelijkertijd nog binnen de bebouwde kom van Putten. Hierdoor is de supermarkt, het winkelcentrum en de wekelijkse markt lopend dan wel fietsend goed bereikbaar. Voor degenen die de auto prefereren, het merendeel van de chalets op het park zijn via de geasfalteerde paden te bereiken. Parkeren op de eigen kavel is in veel gevallen ook mogelijk. 

Naast recreëren op het Sprielderpark in Putten zijn er uiteraard ook tal van (rustgevende) activiteiten in de omgeving te beleven. Sinds mensenheugenis leent de Veluwe zich bij uitstek voor wandelen, fietsen, fotograferen en bijvoorbeeld paardrijden. Daarbij herbergt de Veluwe uiteraard een grote verscheidenheid aan wild en gevogelte voor de natuurliefhebber.

Voor de lange afstand wandelaars is er een bekende wandelroute genaamd 'Het Veluwe Zwerfpad' met een lengte van in totaal 357 kilometer!

Watersport en strandliefhebbers kunnen bij het 7 km verderop gelegen strand Nulde of strand Horst terecht.

Voor de fanatieke golfers onder ons zijn er hemelsbreed binnen een straal van 7 kilometer maar liefst 3 golfbanen die voor de nodige ontspanning kunnen zorgen.